Näitä saappaita on viime aikoina tullut tehtyä useampikin pari ja ajattelin nyt raportoida kuinka niitä olen tehnyt, jos siitä olisi jollekulle iloa.

Aloitin tekemällä Cernit-massasta lestit, joiden päälle kengät on helppo rakentaa. Sitten leikkasin molempien kenkien pohjaksi kaksi palaa keinonahkaa, se on sopivasti vähän tukevampaa kuin ohut oikea nahka. Toinen pala tulee siis kengän sisäpohjaksi, toinen ulkopohjaksi. 

1237926.jpg

Ohuesta nahasta leikkasin pienet kolmiot, joista muotoilin kengälle kärjen. Sen reunat liimataan kiinni kengän sisäpohjan nurjalle puolelle.

1237923.jpg

Seuraavassa kuvassa näkyy vähän paremmin, miten kärki on liimattu sisäpohjan alareunaan. Seuraavaksi leikkasin iltit, jotka liimasin kärjen sisäpuolelle.

1237927.jpg

Tässä nuo iltit vielä kiinnitettyinä:

1237929.jpg

Sitten liimasin sisäpohjan alareunaan kiinni vielä varren. Tässä saappaassa muotoilin varret lopulliseen muotoonsa ja korkeuteensa vasta liimaamisen jälkeen, mutta olisihan ne voinut muotolla jo ennen liimaamistakin. Silloin voi olla järkevää tehdä ihan kaavatkin.

1237931.jpg

Saappaan voi vielä koristella nauhoilla, soljilla, turkiksella tms. Ja lopuksi tietysti liimataan pohjaan ulkopohja, joka peittää pohjan liimaukset.

1237933.jpg